Witam,
Nazywam się Alicja Baran. Mam przyjemność jechać z Państwa dziećmi na obóz wakacyjny jako wychowawca kolonijny. Wiem jak ważna jest opieka nad Państwa skarbami, dlatego dołożę wszelkich starań, by każdy uczestnik czuł się dobrze i wrócił z wyjazdu zadowolony. Sama nie raz byłam na obozach ze Studiem, gdyż uczęszczałam do niego przez 4 lata. Ponadto w ciągu ostatnich trzech lat odbyłam różnego rodzaju warsztaty aktorskie, więc będę mogła zapewnić Państwu dzieciom ciekawie wypełniony czas. Najważniejszą sprawą dla mnie jest to, aby Państwa pociechy były szczęśliwe i wróciły do domu pełne nowych wrażeń. Z tego powodu chciałabym zapewnić im dodatkowe atrakcje, lecz niestety część wiąże się z dodatkowymi opłatami.
MOŻLIWE DODATKOWE ATRAKCJE I ICH KOSZT
Kolejka Gondolowa na Jaworzynę
Nie można wrócić z Krynicy, nie będąc na Jaworzynie. Dlatego uważam wycieczkę na ten szczyt za konieczną. Poza tym na grzbiecie Jaworzyny widoczne są progi skał piaskowców, otaczone karłowatymi bukami. Na szczególną uwagę zasługuje, znajdująca się tam skała zwana „Diabelskim Kamieniem” – kilkumetrowy grzbiet skalny.
Wycieczka piesza w obydwie strony mogłaby być dla niektórych osób, szczególnie tych najmłodszych, męcząca. Z tego powodu proponuje wyjście na górę, a następnie zjazd kolejką gondolową. Istnieje możliwość także wjazdu i zjazdu. Proszę rodziców, aby napisali, czy wolą aby dzieci jechały w obydwie strony czy tylko w jedną. Koszt wynosi:
W obydwie strony 14 zł
W górę 12 zł
W dół 9 zł
Góra Parkowa
Niedaleko ośrodka, w którym się zatrzymamy, wznosi się przepiękna góra zwana Górą Parkową. Nie jest to wysoki szczyt. Na górze można spacerować po rozciągającym się parku oraz podziwiać 4 małe jeziora, na których pływają łabędzie i kaczki (można je karmić). Ponadto każdemu wytrwałemu piechurowi będzie należał się odpoczynek na polanie Michasiowej, gdzie znajduje się źródło „Bocianówka”. Na górę można wyjechać kolejką linową, co uznaję za ciekawą atrakcję. Koszt to:
w jedną stronę 6 zł
w dwie 9 zł
Wydaję mi się, że wystarczy w jedną, gdyż szczyt nie jest trudny do zdobycia. Poza tym piesza wędrówka sprzyja lepszej obserwacji przyrody.
!Dla chętnych!
Informuję, iż na górze znajduje się Zjeżdżalnia pontonowa i Rajskie ślizgawki. Koszt przejazdu, na każdej z tych atrakcji wynosi:
1 przejazd – 3 zł
5 przejazdów – 10 zł
10 przejazdów – 15 zł
Muzeum Zabawek
Około 20 min od ośrodka znajduje sie Muzeum Zabawek. Bardzo ciekawe miejsce, gdyż można zobaczyć zabawki nawet z czasów prehistorycznych. Cena dla grupy powyżej 15 osób to 6 zł (w tym wliczony jest przewodnik!!!).
Basen odkryty
650 metrów od ośrodka znajduje sie bardzo ładny i bezpieczny basen. Bilet dzienny (możliwość wejścia i wyjścia) kosztuje ok. 7 zł.
ATRAKCJA OD STUDIA!
Wszystkim obozowiczom zapewniamy zwiedzenie Muzeum Nikifora!!! Zobaczenie obrazów jednego z najwybitniejszych malarzy w Polsce - dumy Krynicy - dla każdego będzie ciekawą lekcją historii i sztuki.
Do kosztów należy także doliczyć ceny wód mineralnych. Niestety nie udało mi sie dowiedzieć, jakie to są kwoty. Oczywiście picie nie jest obowiązkowe;)
W sumie dodatkowy koszt wniesie ok. 40 – 50 zł
Gdyby Państwo mieli do mnie jakieś pytania to podaję mój numer tel. 500 740 744. Także proszę zgłosić wszelkie prośby i uwagi (najpóźniej w niedzielę przed wyjazdem).
UWAGA! Proszę nie dawać dzieciom żadnych lekarstw, które zażywają doustnie (nawet tak profilaktycznych jak APAP). Jeżeli jest taka konieczność, to proszę przekazać je mnie lub Piotrowi.
Pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielę.
Ala B.
Strona 1 z 1
Obóz Krynica - dodatkowe informacje
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Pomoc